Rybí ragú

1 kg ryby, sůl, 10 dkg másla, máslová jíška, ¼ litru hovězí polévky, 1 dcl sladké smetany, 3 žloutky, 1 dcl bílého vína, 5-6 dkg hub, osmažená strouhanka.

Jakoukoliv jakostní rybu osolíme a necháme půl hodiny odležet. Pak ji nakrájíme na menší kousky a podle potřeby přisolíme. Kousky ryby dáme do rozpuštěného másla a dusíme 5-6 minut. Pak je upravíme na ohnivzdornou mísu a polijeme omáčkou. Světlá máslová jíška zředěná hovězí polévkou se zavaří. Přidáme sladkou smetanu a žloutky. Chuť zlepšíme bílým vínem. Přidáme na drobno krájené houby a povaříme. Vařící omáčku nalijeme na rybu. Povrch posypeme na másle usmaženou strouhankou a pečeme v troubě asi 15 minut.