Vítejte na našem webu

Grilovaná rybaRybí maso bývalo pochoutkou králů. Králové v našich zemích vymřeli a  jak se zdá, s nimi všeobecná obliba rybího masa z dřívějších dob. Je jenom málo těch, kdo rádi jedí ryby a ještě méně těch, kteří si je dovedou připravit mnoha rozmanitými způsoby. Převažují rodiny, pro které je ryba jen tradičním jídlem, se kterým se setkávají jednou za rok o vánočních svátcích. A mnoho lidí nejí ryby vůbec.

To je však obrovská chyba! Konzumace ryb pomáhá ke zlepšení zdravotního stavu. Obsahuje plnohodnotné a lehce stravitelné bílkoviny a vitaminy A, B1, B2, PP, D, vápník, železo, fosfor. Mořské ryby jsou navíc bohaté na jód a obsahují další vitamíny a tuky.

Už to dávno není jenom rybí tuk, o němž se to vědělo a který se podával pro vysoký obsah vitamínů. (U řady lidí možná způsobil, že trápení, které měli s jeho nepříjemnou chutí v dětském věku, se přeneslo v podvědomí i do dospělosti a způsobilo nechuť ke všemu rybímu.) Dnes se ryba stále více doporučuje v dietním stravování. Jsou přinášeny další a další důkazy o tom, že má pravděpodobně vliv i na předcházení kornatění tepen se všemi následky.

Co zde najdete?

Naleznete zde spoustu receptů, jak připravit rybí maso, abyste z něj udělali opravdovou pochoutku. Ať už máte štiku nebo kapra, ať máte chuť na polévku či hlavní chod, svůj recept na to pravé zde určitě najdete. Vybírali jsme recepty tak, aby se neopakovali v bezvýznamné drobnosti. Pakliže máte svůj vlastní recept a chcete se o něj s ostatními podělit, napište nám - rádi jej zveřejníme. Přejeme dobrou chuť!

Novinky

Vítejte na Rybikucharka.cz

11.07.2011 11:07
Vítejte na novém webu o rybích receptech. Najdete zde spoustu chutných pokrmů z rybího masa. Snažili jsme se vybírat recepty tak, aby se od sebe výrazně lišily. Máte-li vy svůj oblíbený recept, který zde není uveden, napište nám - rádi jej zveřejníme.