Raci se šunkou a rýží

15 raků, 10 dkg šunky, 3 lžíce oleje, 1 cibule, 2 zelené papriky, 1 stroužek česneku, 15 dkg rýže, 3 rajčata, tymián, 1 bobkový list, mletý pepř, zelená petržel, sůl.

Raky uvaříme, masíčko z klepet a ocásků vyloupneme. Na kostičky nakrájenou šunku podusíme na oleji asi 3 minuty. Potom přidáme drobně nakrájenou cibuli, zelené papriky, česnek a vše dusíme do změknutí. Přidáme opranou rýži, lehce zamícháme rozkrájená rajčata a zalijeme vodou, ve které jsme raky vařili. Dle potřeby osolíme, okořeníme tymiánem, bobkovým listem a pepřem. Přikryjeme a vaříme na velmi mírném ohni asi půl hodiny. Před podáváním posypeme sekanou zelenou petrželí.