Krokety z raků

15 raků, sůl, 10 dkg kapřího mlíčí, 2 dkg másla, 2 lžíce mouky, 1 cibule, 1/8 litru sladké smetany, mouka a strouhanka na obalení, 2 vejce, olej na smažení.

Raky uvaříme ve slané vodě, maso z klepet a ocásků vybereme a nakrájíme na kostičky. Mlíčí rovněž uvaříme ve slané vodě, jemně usekáme a smícháme s račím masem. Z krunýřů připravíme račí máslo na které vložíme sekanou cibuli, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Za stálého míchání zalijeme sladkou smetanou, osolíme a do husta zavaříme přecedíme na račí maso s mlíčím. Hmotu rozetřeme na plochou mísu, necháme ztuhnout a nakrájíme na čtverečky nebo trojúhelníky. Pak obalíme v mouce, vejci, strouhance a na oleji do růžova vysmažíme.