Slanečkový salát pro labužníky

4 slanečci, ½ litru mléka, 3 lžíce oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce octa, 1 citrón, 1 lžička hořčice, 2 dkg cukru, 4 vejce uvařená na hniličku, 3 kyselé okurky, 1 cibule, 1/8 litru kyselé smetany, zelená petržel.

Sledě vykostíme, stáhneme a necháme přes noc máčet v mléce. Pak je nakrájíme na nudličky a ¼ litru mléka ze slanečků promícháme s olejem, vínem, octem, citrónovou šťávou, hořčicí a cukrem. Přidáme na hniličku vařené žloutky, usekaný bílek, strouhané okurky a cibuli. Nakonec vše zalijeme smetanu, přidáme slanečky a dobře promícháme. Zdobíme okurkou, plátky vajíčka a zelenou petrželí.