ZÁKLADNÍ RECEPT: PUDING S KAPRA

Obvyklý postup           

Uvařené rybí maso dobře prolisujeme a utřeme s máslem, žloutky, lžičkou sardelové pasty, strouhaným sýrem, strouhanou cibulí sníh z bílků. Pudingovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí, přiklopíme a jednu hodinu vaříme v páře. Podáváme se sardelovou omáčkou.

Postup při neslané dietě         

Nedáváme sardelovou pastu, ani nepodáváme se sardelovou omáčkou, jinak stejný postup. Omezíme množství sýru i cibule. Pro podávání použijeme některé neslané omáčky.

Postup při dietě žaludeční šetřící a žlučníkové          

Nepoužijeme sardelové pasty ani cibule. Máslo dáme až do hotového jídla. Použijeme minimálně žloutků i bílků, tak aby nepřišlo více než půl vejce na osobu.

Postup při dietě bílkovinné s omezením tuku            

Máslo dáváme až na hotový pokrm. Nepoužijeme sardelové pasty.

Postup při dietě diabetické     

Dbáme na to, aby celkové množství uhlohydrátů (houska, strouhanka) nepřevýšilo denní povolené množství.