ZÁKLADNÍ RECEPT: PEČENÁ RYBA

Obvyklý postup           

Omyté porce ryby osušíme čistou utěrkou, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme mletou paprikou a naskládáme do pekáče vymazaného tukem připravené porce pečeme v předem vyhřáté troubě nejdříve bez podlévání, teprve po vydušení šťávy, kterou ryba pustí, podlijeme trochou vařící vody a pečeme do měkka. Porce podáváme na teplém talíři, sypané jemně usekanou petrželkou a s kolečkem citrónu.

Postup při dietě neslané         

Nesolíme ani nepaprikujeme. Jinak připravujeme stejně.

Postup při dietě žaludeční šetřící, žlučníkové a bílkovinné s omezením tuku           

Osušené porce pokapeme citrónem, podlijeme trochou vařící vody a dusíme. Máslo přidáme až po dohotovení.