ZÁKLADNÍ RECEPT: MRAŽENÉ FILÉ PO ARGENTINSKU
Obvyklý postup
Do ohnivzdorné mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou dáme vrstvičku strouhaného sýra. Na ni vložíme filé, nakrájené na plátky. Osolíme, lehce opepříme a pokapeme citrónem. Zasypeme opět vrstvou strouhaného sýra a tak vrstvy střídáme. Navrch dáme silnější vrstvu sýra, kterou poklademe kousky čerstvého másla, pokapeme olejem, zalijeme bílým vínem a pečeme v troubě, až sýr zahnědne.
Postup při neslané dietě
Nesolíme ani neopepříme, použijeme některého nekořeněného jemného sýra v malém množství.
Postup při dietě žaludeční šetřící a žlučníkové
Nepečeme na tuku. Mírně osolíme, nepepříme, víno nahradíme trochou citrónové šťávy s vodou. Do poslední vrstvy nedáváme tuk, teprve na dohotovené jídlo dáme několik kousků čerstvého másla. Použijeme některého nekořeněného jemného sýra a pečeme tak, aby sýr zůstal téměř bílý.
Postup při dietě protisklerotické
Nepoužíváme máslo, ale nahradíme jej olejem nebo Sanou. Méně solíme.