ZÁKLADNÍ RECEPT: PUDING S KAPRA

Obvyklý postup           

Uvařené rybí maso dobře prolisujeme a utřeme s máslem, žloutky, lžičkou sardelové pasty, strouhaným sýrem, strouhanou cibulí sníh z bílků. Pudingovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí, přiklopíme a jednu hodinu vaříme v páře. Podáváme se sardelovou omáčkou.

Postup při neslané dietě         

Nedáváme sardelovou pastu, ani nepodáváme se sardelovou omáčkou, jinak stejný postup. Omezíme množství sýru i cibule. Pro podávání použijeme některé neslané omáčky.

Postup při dietě žaludeční šetřící a žlučníkové          

Nepoužijeme sardelové pasty ani cibule. Máslo dáme až do hotového jídla. Použijeme minimálně žloutků i bílků, tak aby nepřišlo více než půl vejce na osobu.

Postup při dietě bílkovinné s omezením tuku            

Máslo dáváme až na hotový pokrm. Nepoužijeme sardelové pasty.

Postup při dietě diabetické     

Dbáme na to, aby celkové množství uhlohydrátů (houska, strouhanka) nepřevýšilo denní povolené množství.


Vytvořte si www stránky zdarma! Webnode