Zavináče z drobných rybek

1 kg ryb, sůl, 5 malých pálivých papriček (pepřenek), 5 cibulek, 3 sladkokyselé okurky, ¼ kg zelí, 3 sladké papriky, hořčice, 1 cibule, 1 citrón, 4 celé pepře, 1 lžička hořčičného semínka, ¾ litru octa, 3 lžíce oleje.

Ryby očistíme, rozpůlíme po délce, odstraníme páteř a osolíme. Na každý řez rozetřeme trochu hořčice, dáme proužek pepřenky, cibulky, okurky, sladké papriky, trochu zelí a zavineme. Upevníme párátkem nebo lýkem. Zavináče složíme do kameninové nádoby, proložíme kolečky cibule a plátky citrónu. Přidáme pepř, hořčičné semínko a zalijeme octem. Necháme v chladnu několik dní dobře proležet. Před podáváním přidáme olej.